IT zanimljivosti

 

Google Glass

2011. godine, Google je započeo ozbiljan rad na razvoju potpuno revolucionarne tehnologije „pametnih“ naočara. Plan je bio da se u uređaj malih dimenzija integriše računar baziran na dvojezgarnom procesoru sa gigabajtom radne memorije. Informacije bi se korisniku plasirale pomoću Head Up displeja ili preko ugrađenih minijaturnih zvučnika. Uređaj ima i kameru, GPS podršku, WiFi konekciju i čitav niz karakteristika koje su uobičajene za mobilne uređaje, pre svega za telefone. Prototip je imao neverovatnih tri i po kilograma ali je veoma brzo sveden na prihvatljivu meru tako da su pretprodukcijski uređaji postali dostupni početkom 2013. radi testiranja.

Google Glass izgleda ovako:

gsmarena_001

CAT telefon

Imajući u vidu specifične okolnosti u kojima se obavljaju delatnosti vezane za poljoprivredu, veterinu i hortikulturu, ovakav uređaj može biti pravi izbor kako za naše učenike, tako i za profesore.

CAT B15

 

CAT B15 je mobilni telefon otporan na razne uticaje – prašinu, vodu i padove do određene visine. Pokreće ga dvojezgarni procesor na 1 GHz u saradnji sa Androidom 4.2.1. Posebna pogodnost je i baterija velikog kapaciteta te vas neće izneveriti ni prilikom dužeg korišćenja.

 Da li ste znali?

Kvalitet fotografije kod digitalnog fotoaparata NE zavisi od broja megapiksela. Ono što doprinosi kvalitetu slike je veličina senzora, softver i struktura optičkog sistema (objektiv). Kao dokaz ove tvrdnje može poslužiti činjenica da su stariji fotoaparati od 3, 6 i 10 megapiksela bili korišćeni u profesionalne svrhe.

 Nikon D200

Slika: Primer fotoaparata od „samo“ 10 megapiksela koji je sposoban da napravi vrhunsku fotografiju.

 Najpopularniji tip računara

Nasuprot raširenom mišljenju, PC ili lap top računari nisu više najpopularnije vrste kompjutera među korisnicima. Primat su ubedljivo preuzeli tablet računari i oni danas obuhvataju više od 60 procenata ukupnog tržišta.

Samsung Tablet 1a

Samsung Galaxy S5

Najnoviji telefon u Samsungovoj ponudi koji obećava da će ostaviti velik uticaj na celokupno tržište mobilnih uređaja.

Sa četiri jezgra na 2,5 GHz, 2GB RAM memorije i ekranom od 5,1 inča, ovaj telefon će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike.

samsung-galaxy-s5-g900f-4 samsung-galaxy-s5-g900f-1

 

Nema komentara

Budi prvi koji će komentarisati.

Prokomentariši


 

Vesti »

Јавна набавка – МОТОКУЛТИВАТОР

poziv-za-podnosenje-ponude-ponovljeni-postupak konkursna-dokumentacija-motokultivator odluka-o-dodeli-ugovora

 

НАБАВКА ДОБАРА – ОПРЕМЕ

ЈАВНА НАБАВКА ДОБАРА – ОПРЕМЕ – машине за припремање и култивисање земље у пољопривреди...

 

Javna nabavka male vrednosti za gorivo

odluka-o-dodeli-ugovora poziv-za-podnosenje-ponude obavestenje-o-produzenju-roka-za-podnosenje-ponuda konkursna-dokumentacija-za-jnmv-za-gorivo izmena-konkursne-dokumentacije

 

Javna nabavka male vrednosti – nabavka traktora

Odluka o dodeli ugovora   Poziv za podnosenje ponuda Konkursna dokumentacija nabavka dobara – Traktor

 

Javne nabavke – obaveštenja

Poziv za podnosenje ponuda za gorivo 2017 Konkursna dokumentacija za javnu nabavku za gorivo 2017 Izmena i dopuna konkursne dokumentacije Obavestenje o produzenju...