ČOS KAO RADIONICA O VRŠNJAČKOM NASILJU

 

   U sredu, 5. marta 2014. u našoj školi je održana radionica na temu vršnjačkog nasilja. To je u stvari bila simulacija TV emisije u kojoj se diskutovalo o ovom velikom problemu u našim školama, ali i u društvu uopšte.

   Uloge su bile poverene učenicima 2/2 (veterinarski tehničari): Dušan  Košut je bio u ulozi ministra prosvete, Milica Milošev u ulozi inspektorke policije, Sara Grujić je bila pedagog, Jelena Kesić- roditelj,  Ivana Cigulov – učenik i član učeničkog parlamenta, a voditelj emisije bila je Kristina Stanić. Publika  su bili učenici I-4, IV-5 i II-2 sa svojim odeljenskim starešinama i profesorima.

    „Gosti emisije“ govorili su o problemu vršnjačkog nasilja, svako iz svog ugla, bilo je i različitih mišljenja u vezi sa odgovornošću za nasilje u školama, a došlo se i do zaključka da su učenici nedovoljno informisani o tome kome da se obrate u slučaju nasilja u školi, kao i o radu tima za zaštitu učenika od nasilja u školi.

   Međutim, svi se slažu u tome da je porodica ključni faktor u  vaspitanju dece, posebno u ranom uzrastu, a da nadležne institucije:  škola, policija i centar za socijalni rad treba bolje da sarađuju kako na prevenciji, tako i u radu sa počiniocima, ali i žrtvama vršnjačkog nasilja.

Ovaj ČOS osmislile su i realizovale profesorka fizičkog vaspitanja – Milka Draganić i pedagog škole – Slavica Stojanov.

 

Nema komentara

Budi prvi koji će komentarisati.

Prokomentariši


 

Vesti »

Javna nabavka – električna energija

Odluka o dodeli ugovora: odluka-o-dodeli-ugovora   obavestenjeozakljucenomugovoru   Poziv za podnošenje ponude: pozivzapodnosenjeponude Konkursna dokumentacija: konkursna-dokumentacija-za-javnu-nabavku-elektricne-energije-mart-2019

 

Javne nabavke

pravilnik-o-blizem-uredivanju-postupka-javne-nabavke plan-javnih-nabavki-2018 izmena-i-dopuna-plana-javnih-nabavki-2018

 

Јавна набавка – МОТОКУЛТИВАТОР

poziv-za-podnosenje-ponude-ponovljeni-postupak konkursna-dokumentacija-motokultivator odluka-o-dodeli-ugovora

 

НАБАВКА ДОБАРА – ОПРЕМЕ

ЈАВНА НАБАВКА ДОБАРА – ОПРЕМЕ – машине за припремање и култивисање земље у пољопривреди...

 

Javna nabavka male vrednosti za gorivo

odluka-o-dodeli-ugovora poziv-za-podnosenje-ponude obavestenje-o-produzenju-roka-za-podnosenje-ponuda konkursna-dokumentacija-za-jnmv-za-gorivo izmena-konkursne-dokumentacije