Aktivnosti škole

 

U Opštini Zrenjanin radi 8 škola: Gimnazija, umetnička /Muzička/, specijalna i 5 stručnih škola od kojih je  i Srednja poljoprivredna škola. Sedištu Škole gravitiraju učenici 5 opština Srednjobanatskog okruga: Sečanj, Nova Crnja, Žitište, Novi Bečej i Zrenjanin, kao i donekle učenici Opština Kikinda, Žabalj, Titel, Bečej.

U promenjenim vlasničkim odnosima Škola se trudi da prepozna nove socijalne partnere sa kojima će moći da planira potrebe kadrova koje će da obrazuje.

Škola zasniva svoju opravdanost postojanja i razvoja u budućnosti na samom karakteru primarne proizvodnje hrane u poljoprivredi u ovom regionu. Oslonac su registrovana poljoprivredna gazdinstva različite veličine, čiji je broj svakako veliki ali sa tendencijom smanjenja broja usled ukrupnjavanja poseda.. Na njima može da se organizuju sve vrste zdrave biljne i stočarske proizvodnje.

Šumarstvo opravdava svoje postojanje na najmanjoj pošumljenosti Banata u Vojvodini i Srbiji, što će se morati menjati u budućnosti sa kadrovima ove Škole. Gašenjem giganata u  industriji nameštaja, Obrada drveta nalazi svoju budućnost u malim porodičnim radionicama nameštaja za kojim postoje velike potrebe.

U realizaciji Planova i programa Srednja poljoprivredna škola sarađuje sa poljoprivrednim gazdinstvima, proizvođačima cveća i povrća, veterinarskim stanicama, institutima, fakultetima, prerađivačkom industrijom, proizvođačima stolarije i nameštaja, Zajednicama škola poljoprivrede i šumarstva, kao i mnogim drugima sa kojima Škola ima čisto poslovne odnose.

Vesti »

Izmene Plana javnih nabavki

Izmena Plana JN april 2022 Izmena Plana JN jun 2022

 

ODLUKA

ODLUKA ŠKOLSKOG ODBORA

 

Plan javnih nabavki

Plan javnih nabavki 2022-1

 

Измењена верзија Плана јавних набавки

izmenjena-verzija-plana-javnih-nabavki-5

 

Plan javnih nabavki

Plan javnih nabavki: plan-jn Odluka Školskog odbora: odluka-so